Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Yrkesintroduktion
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Anställ lärlingar och färdigutbildade ETG elever– en möjlighet du inte har råd att missaYA-anställning innebär ett fördelaktigt ekonomiskt stöd vid anställning av lärlingar och ungdomar som fullgjort utbildning enligt ETG konceptet. Det ger möjlighet att rekrytera duktiga ungdomar som företaget själv kan vidareutbilda. Med rätt kompetens skapas möjlighet att bygga en stabilare verksamhet på lång sikt.

Konceptet med YA-anställning är värdefullt för företagare som vill anställa lärlingar och ungdomar som fullgjort utbildning enligt ETG konceptet, då arbetsgivare kan ansöka om ekonomiskt stöd och lönesubvention hos Arbetsförmedlingen.

Ungdomsarbetslösheten är hög och därför tror vi att YA-anställning är ett sätt att få in fler unga på arbetsmarknaden, samtidigt som det bidrar till att säkra kompetens och återväxt i branschen. Tanken är att informationen på dessa sidor ska användas som en guide om YA-anställning och det ekonomiska stöd som går att söka. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till din lokala företagsrådgivare hos oss på EIO.


  Ladda ned YA-broschyren i PDF-format här
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss