Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Erfarna elektriker att anställa

nyheter
Speeddejting, lansering av elteknisk språkutbildning och filmpremiär. Den 19 december klockan 14 bjuds du som arbetsgivare in till ett event i centrala Stockholm.
Söker din organisation kompetens? Är du intresserad av branschens utveckling? Tolv män med erfarenhet som elektriker i andra länder har under 2017 gått en elteknisk kompletteringsutbildning och förbättrat sin svenska. De tar nu sin examen. Några av dem kommer få betyget anställningsbar och kan ta anställning som montör eller installatör. Andra söker till lärling eller tremånaderspraktik som, om ni trivs ihop, kan övergå i en lärlingsanställning. Alla brinner de för att jobba som elektriker. 

Kom och speeddejt-intervjua dem och du kan vara en av dem som hittar er nästa medarbetare. Arbetsförmedlingen är på plats för att svara på frågor om ekonomiska stöd vid anställning.

Det blir även filmpremiär av kortfilmen ”Claes Månsson om elektriker”. Dessutom lanseras en webbaserad eltekniska ordlista och språkutbildning som blir gratis för alla att använda. Ett perfekt verktyg för era anställda att utveckla elteknisk svenska. Och även i samtal med era kunder som inte har svenska som modersmål. 

Helt enkelt ett ypperligt tillfälle att hitta nya medarbetare och mingla med branschkollegor, företrädare från regeringen och branschföreträdare. 
Varmt välkommen!... och du… antalet platser är begränsat så vänta inte med din anmälan.

Tid, plats och anmälan
Den 19 december 2017 klockan 14 till 17 på Scandic Continental, Vasagatan 22 i Stockholm, T-bana Centralstation. 

Anmälan är obligatorisk till Anna Byström, anna.bystrom@installatorsforetagen.se eller 08-762 75 43. Det är även Anna som svarar på frågor om eventet. Sista anmälningsdag är den 15 december 2017. 

Ser du möjligheterna?
”Efter rekryteringarna ökade omsättningen från 2,5 till närmare 7 miljoner kronor. Vinsten växte från 100 000 till 1 miljon kronor.” Bengt Wallberg, lärare på kompletteringsutbildning och ägare av Elektropartner Internationell AB, såg hur duktiga hans tidigare elever var. När ingen arbetsgivare fångade upp dem, anställde han dem själv. Och det blev en framgång.

Partssamarbete för matchning
Det råder akut bris på elektriker. Inom ramen för ett initiativ från Regeringen som kallas ”Snabbspår” samarbetar Installatörsföretagen, Elektrikerna och Arbetsförmedlingen sedan våren 2017 för att effektivisera och kvalitetssäkra vägen för nyanlända elektriker så att de ska matcha arbetsgivarnas behov av kompetens. Eventet den 19 december är en aktivitet som anordnas genom partssamarbetet. 


Se filmen "En hel klass väntar på att anställas" här

 
Dataskyddsförordningen GDPR för Larm & Säkerhet
Tillhandahåller ni ett inpasseringssystem till en fastighetsägare eller ett annat företag –  exempelvis bokningssystem för tvättstugor eller låsbrickor - då utgör ni troligen ett personuppgi...  Läs mer.
Från tanke till beslut - Installatörsföretagen föds
Vi hade försökt att bli en större organisation tidigare – vi ville bli en maktfaktor att räkna med. Men vi fick inte till det. Under de här åren funderade jag mycket på varför det inte funge...  Läs mer.
Förmånsbeskattning av trängselskatter efter nyår
Idag finns trängselskatter i Stockholm och Göteborg samt infrastrukturavgifter i Motala och Sundsvall. Tidigare har dessa skatter och avgifter ofta ingått i förmånen att ha förmånsbil, och v...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss