Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Elsäkerhet i fokus på elmässan

nyheter
Den 19 oktober klockan 13:00 är det dags för Installatörsföretagens Elsäkerhet i fokus på Elmässan i Kista, en kostnadsfri eftermiddag som ger dig senaste nytt inom elsäkerhetsområdet.

Följ med en halvdag då Installatörsföretagen tillsammans med inbjudna gästföreläsare guidar dig igenom de nya reglerna så att beställare får så bra elinstallationer som möjligt utförda av en stärkt elteknikbransch. Elsäkerhet är viktigt var du än befinner dig - i hemmet, på jobbet eller på fritiden. Nu har elsäkerhetslagen trätt i kraft och ramarna satta. Nu är det upp till branschen att se till att tillämpningen blir så bra som möjligt. Det kommer påverka dig som arbetar med elteknik men också dina beställare och dina kunder.

Vi kommer att prata om tillämpningen av den nya elsäkerhetslagen och de nya regler som trädde i kraft den 1 juli 2017. Vad blir beställarnas roll och ansvar för att de nya reglerna ska börja tillämpas?

Vid fyra tillfällen under Elmässan demonstrerar IN i miniseminarier ett verktyg för att företagare på ett smidigt ska kunna skapa ett egenkontrollprogram som uppfyller alla lagkrav i den nya Elsäkerhetslagen. Verktyget omfattar organisatoriska krav vad beträffar organisation, kompetens och arbetsuppgifter men framförallt de krav som ställs på planering, metoder och rutiner inför utförande.

Var: Stora Scen
När: 18 oktober kl 09.40 – 10.15 och kl 14.00 – 14.45
19 oktober kl 09.40 – 10.15 och kl 14.00 – 14.45

Klicka här för att anmäla dig till Installatörsföretagens seminarium

Klicka här för entrébiljett till mässan


 

 
 
Avtalen finns nu att ladda ner
Installationsavtalet, Tjänstemannaavtalet samt Lageravtalet för 2017-2020 finns att ladda ner som pdf:er. Tjänstemannaavtalet har distribuerats och beställning kan ske genom IN Förlag.  Läs mer.
Arbetsgivardeklaration införs på individnivå
I dag betalar arbetsgivare in skatteavdrag och arbetsgivaravgifter som en klumpsumma där ingen krona är kopplad till en specifik anställd. Detta ska nu ändras så att företag istället redovis...  Läs mer.
EIO och VVS Företagen blir Installatörsföretagen
Idag den 15 september fattade Elektriska Installatörsorganisationen EIO och VVS Företagen det historiska beslutet att bilda den gemensamma föreningen Installatörsföretagen. Nu skapas en en...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss