Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

ACDC med Säker el

nyheter
Installatörsföretagens webbverktyg Säker el gör det enkelt att ta fram ett lagenligt egenkontrollprogram. Den 19 april kommer det finnas tillgängligt för alla Installatörsföretagens medlemsföretag. Här möter du ytterligare en av ”testpiloterna”.
Verktyget Säker el kan användas utan extra kostnad av alla medlemsföretag – och alla företag som jobbar med elinstallationer ska vara registrerade hos Elsäkerhetsverket senast den 1 juli 2017. 

Här berättar Martin Göransson (bilden), servicechef på ACDC Elektro AB, om vad han tycker om verktyget.

Vilket trevligt namn du har på ditt företag. Har du någon koppling till bandet med samma namn, eller betyder det bara växelström och likström?
– Det anspelar på strömmen och är enkelt för kunderna att komma ihåg, säger Martin Göransson.

Vad tror du om Säker el?
– Säker el är ett enkelt sätt att se till att man inte missat något väsentligt som lagen kräver. Alla tjänar ju på att ha rutiner och kontroller som är dokumenterade. Jag tror att den nya lagen kommer leda till en kvalitetshöjning inom branschen.

Ser du inga nackdelar?
– Det blir initialt litet extra arbete men jag ser egentligen bara fördelar. När man väl har sitt egenkontrollprogram på plats blir det enkelt att uppdatera. Det är ju så lätt att det annars bara rullar på i gamla hjulspår.


 
Bilaga i Dagens Industri
Den 13 juni hade Installatörsföretagen en egen bilaga i Dagens Industri, som skickats ut till deras prenumeranter. Bilagan innehåller artiklar om ämnen som är viktiga för branschen och dess ...  Läs mer.
Nya regler för kablar
Den 1 juli 2017 måste kabeltillverkare ha anpassat sin verksamhet efter de nya gemensamma EU-reglerna för flamskyddade kablar som trädde ikraft den 1 juli 2016. Alla flamskyddade el-, signal...  Läs mer.
Möts om akut fråga
Så många som 1,8 miljoner svenskar funderar på att byta jobb, enligt TRR Trygghetsrådet. Men det är svårt att byta bana, särskilt om man önskar ett icke-akademiskt jobb senare i livet. För d...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
EIO Medlemsservice AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss