Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

ACDC med Säker el

nyheter
Installatörsföretagens webbverktyg Säker el gör det enkelt att ta fram ett lagenligt egenkontrollprogram. Den 19 april kommer det finnas tillgängligt för alla Installatörsföretagens medlemsföretag. Här möter du ytterligare en av ”testpiloterna”.
Verktyget Säker el kan användas utan extra kostnad av alla medlemsföretag – och alla företag som jobbar med elinstallationer ska vara registrerade hos Elsäkerhetsverket senast den 1 juli 2017. 

Här berättar Martin Göransson (bilden), servicechef på ACDC Elektro AB, om vad han tycker om verktyget.

Vilket trevligt namn du har på ditt företag. Har du någon koppling till bandet med samma namn, eller betyder det bara växelström och likström?
– Det anspelar på strömmen och är enkelt för kunderna att komma ihåg, säger Martin Göransson.

Vad tror du om Säker el?
– Säker el är ett enkelt sätt att se till att man inte missat något väsentligt som lagen kräver. Alla tjänar ju på att ha rutiner och kontroller som är dokumenterade. Jag tror att den nya lagen kommer leda till en kvalitetshöjning inom branschen.

Ser du inga nackdelar?
– Det blir initialt litet extra arbete men jag ser egentligen bara fördelar. När man väl har sitt egenkontrollprogram på plats blir det enkelt att uppdatera. Det är ju så lätt att det annars bara rullar på i gamla hjulspår.


 
Ny vd för Sveriges Byggindustrier
Catharina Elmsäter-Svärd har utsetts till ny vd för Sveriges Byggindustrier. Elmsäter-Svärd kommer närmast från egen verksamhet och har tidigare bland annat varit infrastrukturminister s...  Läs mer.
Introduktionskurs till EIO Q Ledningssystem
Allt fler företag vill bli ISO-certifierade inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö samtidigt – därför erbjuder Installatörsföretagen en utbildning i två steg för föreningen EIOs medlemmar. Nu ...  Läs mer.
Ny kamerabevakningslag
Regeringens utredare Susanne Kaevergaard har lämnat över betänkandet ”En ny kamerabevakningslag” till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. Utredningen föreslår bland annat att ...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss