Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Bli medlem > Om medlemskapet i EIO
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Om medlemskapet i EIO

Ett medlemskap i EIO stärker el- och teleinstallatörernas lönsamhet, kompetens och utveckling. Som ett steg på vägen erbjuder vi dig som företagare många produkter och tjänster som du har användning för i din verksamhet. Som bransch- och arbetsgivarorganisation driver vi även frågor där vi som el- och teleteknikbranschens intresseorganisation kan nå längre än en enskild medlem.

I medlemsavgiften ingår löpande utskick av Cirkulär (ex information om lagar och avtal) och medlems- och branschtidningarna EIO-Aktuellt och Elinstallatören, www.elinstallatoren.se. På EIO:s webbplats erbjuder vi specialmaterial och kalkylhjälpmedel såsom till exempel mallar, entreprenadindex, statistik, konjunktur- och marknadsprognoser, TO- och nyckeltalsrapporter och gratisblanketter. Och mycket annat användbart .

Vi ger inköpsrabatter och specialavtal för exempelvis bilar, drivmedel, försäkringar, yrkeskläder och mobiltelefoni. Och vi arrangerar lokal mötesverksamhet och intressanta seminarier.

En av de mest uppskattade tjänsterna är tillgången till våra företagsrådgivare. Genom deras expertis får du rådgivning inom entreprenadjuridik eller om teknik, föreskrifter, arbetsgivarfrågor, ekonomi, skatter, försäkringar och arbetsmiljö. Läs också om de kollektivavtal vi tecknar under fliken "Om EIO" i den övre menyn.

EIO erbjuder unika kurser för medlemsföretagens företrädare. Kurser i arbetsrätt och vad kollektivavtalen innebär och hur de ska hanteras i praktiken. Dessutom erbjuds kurser för chefer och projektledare i ATL och för löneadministratörer i många olika aktuella frågor. EIO:s medlemsföretag åtnjuter subventionerad avgift vid kurser administrerade av EUU. 

Som EIO-företagare får du rätt till konfliktersättning och kan få förhandlingshjälp i arbetsgivarfrågor. Du har tillgång till EIO-garantin, vilket ger kundtrygghet. Vi ger dig information om EIO:s Tele- och Fibercertifiering. Företaget får även tillgång till profilmaterial som exempelvis EIO-logotypen och dekaler och annat material som kan köpas via EIO:s internetbutik Elförlaget, www.elforlaget.se. Som EIO-företag har du alltid specialpris i butiken.

Från och med den 1 januari 2018 blir företaget istället medlem i Föreningen Installatörsföretagen
Det sker genom att ditt nuvarande medlemskap i EIO överförs till Föreningen Installatörsföretagen. Medlemskapet i Svenskt Näringsliv påverkas inte av detta förhållande.

Bakgrunden till den nya föreningen är att VVS Företagen och Elektriska Installatörsorganisationen EIO vid sina årsmöten i maj respektive september röstade ja till att bilda den gemensamma Förening Installatörsföretagen. Det innebär att Föreningen Installatörsföretagen kommer att börja verka den 1 januari 2018. 

Har du frågor kring detta kan du vända dig till din lokala företagsrådgivare inom Medlemsservice. Se www.installatorsforetagen.se/kontakt.

Elteknik- och VVS branschen överlappar varandra vilket gör att våra branscher behöver anpassa sig och bli såväl bredare som mer kundanpassade i sitt sätt att arbeta. Samgåendet kommer på sikt leda till att våra medlemsföretag blir konkurrenskraftiga på ett helt nytt sätt. För oss som bransch- och arbetsgivarorganisation är det viktigt att utvecklas i takt med teknik och digitalisering. Därför tror vi på en konkurrenskraftig förening som kommer att göra skillnad för våra medlemsföretag i framtiden. Med den nya föreningen representerar vi nästan 4 000 medlemsföretag, alla verksamma inom VVS, el- och teleteknik, kyla, sprinkler och teknisk isolering.

Varmt välkommen till Föreningen Installatörsföretagen den 1 januari 2018!

EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss