Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Bli medlem > Försäkringar och pensioner
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Försäkringar och pensioner

När ditt företag blir medlem i EIO blir du skyldig att teckna de kollektivavtalade försäkringarna för dina anställda. 

Även om du inte har några anställda ska du teckna Beredskapsförsäkringen, som är till för arbetsgivare som inte har några anställda. Försäkringen ger företagaren TFA-skydd och  ev nyanställda har automatiskt skydd redan när de anställs. Du kan också teckna försäkringar som AGS, TGL och Avtalspension SAF-LO (alternativt ITP) för egen del, för både dig själv och din make/maka/registrerad partner, om ni är är verksamma i företaget.  Läs mer

Försäkringsskyddet för yrkesverksamma kan ses som en pyramid med ett grundskydd i botten i form av det lagstadgade pensions och försäkringsskyddet som gäller alla. Ovanpå detta tillkommer kompletterande försäkringar i form av kollektivavtalade försäkringar. Förutom avtalspension är det sjuk- och livförsäkring samt omställningsförsäkring som omfattas av kollektivavtalet. Mer information finns under  " I praktiken/gör så här ". 

När företaget blir medlem i EIO ska företaget kontakta Fora och Collectum och teckna försäkringar. EIOs medlemsföretag är skyldiga att teckna pensioneringsavtal om Avtalspension SAF-LO för montörer med FORA samt om ITP för tjänstemän med Collectum.
Se " Pension enligt avtal " /pension för tjänstemännen.) Försäkringsskyldigheten enligt kollektivavtalet träder i kraft från och med den dag kollektivavtalet blir gällande och de anställda har rätt till försäkringsskyddet med retroaktiv verkan från det datumet, även om företaget är sent med anmälan till försäkringsbolaget.

Egen pensionslösning
Om företaget redan har tjänstepensionsförsäkringar för nuvarande anställda är det viktigt att bestämma vilka försäkringar som ska gälla framöver – så att inte de anställda blir dubbelförsäkrade! Se " Egen pensionslösning" eller Pension enligt avtalet


EIO-försäkringar
EIO har också avtal om förmånligare försäkringar för dig som företagare samt samarbetsavtal med Gjensidige om ansvarsförsäkring via Willis.

(Som medlem i EIO har du fler erbjudanden vad gäller försäkringar. För att kunna ta del av den informationen så måste du kunna logga in på våra medlemsidor. Det går också att se medlemsförmånerna genom att gå till www.eiorabatt.se)
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss