Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Tele och Säkerhet > Teleblanketter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Teleblanketter

På detta område har vi blanketter för säkerhetsprojekt och dokumentation av teletekniska anläggningar, bl a ställförteckning, plintkort, förbindningstabell, ritnings- och dokumentförteckning, apparatlista och panelkort.

Fördelar med att använda EIO:s blanketter
Genom att satsa på elektroniska blanketter kan företaget minimera tidsåtgången för administration av olika blanketter. Detta leder bl a till att effektivisera verksamheten samt att man får ordning på sina blanketter och spar pengar.

Grunduppgiftsblankett

I vissa av modulerna/disketterna finns en så kallad grunduppgiftsblankett. Genom att använda grunduppgiftblanketten där företagsnamn, telefonnummer, fax, postadress med mera läggs in, kan användaren med lätthet ändra dessa uppgifter på alla sina blanketter samtidigt. Genom att satsa på elektroniska blanketter kan företagen minimera tidsåtgången för olika projekt och snabba upp flödet. Dessutom får man ordning på sina blanketter.

Abonnemang med mera
För att använda EIO FORM dokumentmallar krävs det att användaren har tillgång till programmet MS Office 97 eller högre, därefter betalar kunden en årsavgift för de elektroniska blanketter man vill använda. Du beställer dem via Elförlaget.
För dig som redan har abonnemanget kan du ladda ner blanketterna här

Råd och hjälpmedel vid teledokumentation
TeledokumentationEIO har tillsammans med representanter från beställar-, installatörs- och konsultled tagit detta dokument som hjälp för dig som jobbar med teledokumentation.

Sedan den nya standarden för dokumentation av teletekniska anläggningar SS 455 12 01 utgåva 6, ersatte den tidigare utgåva 5 i april 2006 har det ibland förekommit en osäkerhet över hur och när den skall tillämpas. Det finns även situationer då man i övergångsskeden behöver nyttja både gammal och ny standard i samma objekt. För att förtydliga detta har EIO tagit fram detta dokument som en anvisning och hjälpmedel för att underlätta.


Innehåller bland annat:

  • Vad skiljer standarderna åt
  • När ska vilken standard användas
  • Hur kan gammal och ny standard kombineras
  • Hur kan dokumentationen förenklas
  • Vilka dokument bör ingå i en dokumentation
  • Exempel
  • Mall för diskussionsunderlag mellan beställare och entreprenör

 Ladda ned " Råd och hjälpmedel vid teledokumentation " här  
 Ladda ned exempelmallen i Excelformat här

EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss