Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Om EIO > Lediga tjänster
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Lediga tjänsterInstallatörsföretagen söker arbetsrättsjurister till Stockholm

Installatörsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som bildats av Elektriska Installatörsorganisationen EIO och VVS Företagen. Ny teknik och nya krav på smarta lösningar gör att våra marknader överlappar varandra. Vi representerar över 3 600 medlemsföretag i installationsbranschen. Företag som, med sina 50 000 medarbetare, förser Sverige med värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. En betydande andel av företagen är småföretag. Installatörs-företagen har runt 100 medarbetare och finns representerade på 11 orter i landet.

Inom Avdelningen Arbetsmarknad arbetar för närvarande 10 personer. Vi arbetar med arbetsrätt, kollektivavtal och förhandling, lönebildning och arbetsmiljöfrågor. Hos oss finns utrymme att utvecklas på många sätt, på både bredd och djup.

Vårt motto är: Vi finns i våra medlemsföretags vardag och jobbar för deras framtid. Allt vi gör utgår utifrån vår värdegrund - engagemang, kompetens och utveckling. Läs gärna mer på: www.installatorsforetagen.se

Installatörsföretagen söker nu arbetsrättsjurister till vår enhet som arbetar med arbetsmarknadsfrågor. Vi behöver dels förstärka verksamheten med en kvalificerad och erfaren jurist och med en mer junior jurist , dels anställa en vikarie när en av våra jurister blir föräldraledig i höst.

Arbetsrättsjurister och förhandlare

Vi söker dig som är jur kand med intresse för och minst några års relevant yrkeserfarenhet med inriktning mot av arbetsrätt och förhandlingar. Vi tror att du arbetat inom en arbetsmarknadsorganisation eller på advokatbyrå. Erfarenhet av processföring i domstol kan vara meriterande. Det är också viktigt att du har intresse för företagande och företagandets villkor.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av juridisk rådgivning inom arbetsrätt och kollektivavtal till våra medlemmar och av att vara internt stöd och bollplank till förhandlare och företagsrådgivare. En viktig arbetsuppgift blir att självständigt hantera centrala tvisteförhandlingar. I arbetsuppgifterna ingår vidare att genomföra utbildningar, informationsträffar, ta fram mallar och skriftlig information och webbinformation i arbetsrättsliga frågor. I vår organisation får du också en viktig roll i samband med riksavtalsförhandlingarna om nya kollektivavtal.

Du är en god kommunikatör med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Förmåga att samarbeta, vara en god lyssnare och att skapa goda relationer inom såväl den egna organisationen som med medlemmar samt med- och motparter är oerhört viktigt. Du är initiativtagande och en god pedagog med intresse av att förmedla juridisk information till såväl jurister som icke jurister.

Vi söker också dig som är en mer junior jurist med intresse för arbetsrätt och
företagarfrågor för att arbeta med rådgivning, information och förhandling, allt utifrån din erfarenhet och bakgrund.

För att trivas hos oss krävs att du är eller vill bli självgående, ansvarstagande och prestigelös och vill arbeta serviceinriktat.

Föräldravikariat inom arbetsrätt, med visst fokus på digital information

Som vikarie söker vi dig som är jurist eller har annan högskolebakgrund där arbetsrätt ingår. Du bör ha arbetat minst något år och vara intresserad av arbetsrätt och arbetsmarknadsfrågor. Intresse för företagande och företagandet villkor är också viktigt. 

Du kommer precis som våra övriga förhandlare och jurister att arbeta med rådgivning och information, göra rättsutredningar och beroende på din bakgrund, även arbeta med utbildning, centrala förhandlingar och arbetsgruppsarbeten med våra fackliga motparter.

Dina personliga egenskaper – ambition, samarbetsförmåga och en vilja att jobba serviceinriktat. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Extra meriterande för denna tjänst är erfarenhet och intresse av att ta fram och arbeta med juridisk, digital information för vår nya webb som är under utveckling.

För rätt person kan det här vikariatet bli en språngbräda till utveckling och
så småningom andra intressanta arbeten inom arbetsmarknadsområdet.

Vikariatet kommer att vara under en period av 10-12 månader.

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. För mer information kontakta rekryteringskonsult Rosita von Feilitzen, telefon: 073–540 57 07. Skicka din ansökan med CV, personligt brev och betyg till rosita@vonfeilitzen.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan.


Installatörsföretagen söker en Företagsrådgivare till Göteborg 

Vill du hjälpa företag inom El- och VVS-branschen att lyckas och växa?

Om Installatörsföretagen
1 januari 2016 bildade Bransch- och arbetsgivarorganisationerna VVS Företagen och Elektriska Installatörsorganisationen EIO ett gemensamt servicebolag: Installatörsföretagen Service i Sverige AB. Syftet med ett gemensamt servicebolag är att öka medlemsnyttan. Installatörsföretagen representerar 3500 medlemsföretag med ca 40 000 anställda. Företagen omsätter ca 58 miljarder kronor.

Installatörsföretagen sysselsätter drygt 100 medarbetare, varav avdelningen Medlemsservice består av 23 företagsrådgivare och fyra assistenter fördelade på regionerna Mitt, Nord och Syd. Vi finns i våra medlemsföretags vardag och jobbar för deras framtid. Läs gärna mer på: www.installatorsforetagen.se

Om tjänsten
Som Installatörsföretagens ansikte utåt ger vi medlemmarna råd och stöd, samt företräder branschen med syfte att stärka medlemmarnas lönsamhet och utveckling. Till vår hjälp har vi kollegor med expertis inom områden som kollektivavtal, arbetsrätt, bransch- och affärsjuridik och kompetensförsörjning. En stor del av rådgivningen sker per telefon, men besök hos företagen är också vanligt förekommande, framförallt i samband med förhandlingar. Som företagsrådgivare hjälper vi företagen i deras vardag, vilket innebär att jobbet är varierat, utmanande och energigivande. Många frågor handlar om kollektivavtalens tolkningar, arbetsrätt, ledarskap, kompetensutveckling och branschfrågor. Ingen dag är den andra lik och vi motiveras av att tillsammans hjälpa och stötta medlemsföretagen.

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet från VVS-branschen där du antingen har drivit eget företag, eller har haft en ledande position med personalansvar inom densamma. Grundläggande kunskap om VVS-ackord och Teknikinstallationsavtalet är meriterande. Du ska ha en praktisk förståelse för företagarens villkor, känna dig bekväm med förhandlingar och arbetsrätt. Körkort är en förutsättning, eftersom resor förekommer, främst inom Västra Götaland och Halland. Du har ett stort intresse av att bygga långsiktiga relationer och du vill utveckla din kunskap och förmåga att stödja, hjälpa och bidra till medlemsföretagens framgång. Som person gillar du när du får vara spindeln i nätet och du är kommunikativ och proaktiv i ditt arbete.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en stimulerande och omväxlande tjänst i en utvecklande miljö, där du genom egna initiativ och i samverkan med företag och kollegor kan forma din vardag och utveckla de företag du stöttar. För rätt person är detta ett utvecklande, relationsskapande och energigivande jobb, som ger möjligheter att bygga på sin egen expertis både på bredden och på djupet. Inom organisationen har du tillgång till den allra senaste och viktigaste informationen relaterad till din tjänst och branschen i stort. Du får förmånen att jobba nära medlemsföretagen för att underlätta deras vardag och stärka deras konkurrenskraft.

Välkommen till ett engagerat och kunnigt team, där mycket händer både internt och externt och där vi tillsammans har chansen att påverka och stärka installationsbranschen för framtiden! Installatörsföretagen finns i din vardag och jobbar för din framtid!

I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval. Vi intervjuar löpande. Skicka in din ansökan snarast med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (ref nr SE-11960) och vid frågor är du välkommen att kontakta Louise Dellström, tel. 0708-758 124 på Mercuri Urval.


EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss