Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Fredrik Karlsson ny chefredaktör för Elinstallatören

Nyheter
Här är en intervju med Fredrik Karlsson, nya chefredaktören för våra tidningar Elinstallatören och VVS-forum.

Vem är du?
- Jag är en snickare, statsvetare och allra mest journalist som brinner för att göra tidningar och journalistik i digitala kanaler. Har sambo och två barn. Kommer ursprungligen från Uddevalla men bor sedan många år i Stockholm, nära vattnet, skogen och löparspåren i Årsta.

Vad ska du göra på våra tidningar?
- Som chefredaktör för Elinstallatören och VVS-Forum ska jag leda redaktionens arbete med att göra ännu bättre tidningar, webbar och journalistik digitala kanaler. Jag vill också att tidningarna ska synas och höras mer både inom och utanför branschen. Så jag är redo att inta nya scener, både fysiska och i sociala medier i tidningarnas namn.

Vad har du gjort tidigare?
- Jag började yrkeskarriären som snickare men större delen av min karriär har jag jobbat som journalist, ganska mycket som sportreporter och med vanliga nyheter. Men jag har också varit reporter på Byggindustrin, chefredaktör på Byggvärlden och de senaste sex åren redaktör på tidningen Ny Teknik där jag haft ansvar för olika produkter och även startat nya.

Vad ser du mest fram emot?
- Att bidra till arbetsglädje och ett kreativt klimat så att vi gör ännu bättre tidningar plus att vi tar ytterligare steg in i de digitala eran: utveckla de kanaler vi har som webbar, nyhetsbrev, webb-tv, sociala medier och att skapa nya.

Berätta något spännande om dig själv!
- Jag diskuterar gärna något av mina intressen, som hur man lägger upp ett Vasalopp på bästa sätt, hur man kokar en riktigt bra tomatsås eller bakar perfekta fullkornsbröd och smarriga cup cakes.

Hur känner du efter att ha varit på plats ett par veckor?
-Det känns jättebra! Jag har blivit väl mottagen, är fylld med intryck och idéer och är ivrig att komma vidare med arbetet.

 
Dataskyddsförordningen GDPR för Larm & Säkerhet
Tillhandahåller ni ett inpasseringssystem till en fastighetsägare eller ett annat företag –  exempelvis bokningssystem för tvättstugor eller låsbrickor - då utgör ni troligen ett personuppgi...  Läs mer.
Från tanke till beslut - Installatörsföretagen föds
Vi hade försökt att bli en större organisation tidigare – vi ville bli en maktfaktor att räkna med. Men vi fick inte till det. Under de här åren funderade jag mycket på varför det inte funge...  Läs mer.
Förmånsbeskattning av trängselskatter efter nyår
Idag finns trängselskatter i Stockholm och Göteborg samt infrastrukturavgifter i Motala och Sundsvall. Tidigare har dessa skatter och avgifter ofta ingått i förmånen att ha förmånsbil, och v...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss