Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Mångfald i elbranschen – hur funkar det?

Nyheter
Har elbranschen råd att tacka nej till alla de elektriker, montörer och installatörer som kommit till Sverige de senaste åren av olika anledningar? Många svenska företag anställer inte nysvenskar på grund av osäkerhet kring språk- och kulturskillnader, man vet inte hur medarbetare och kunder kan reagera. Fördomarna är många: ”Man vet ju inte vad de kan”, och ”de fattar inte vår jargong”, och att de ska ta ”seden dit de kommer” är några exempel.

På Electroteambolagen jobbar man aktivt med mångfald med positivt resultat

”Vi ser det som en tillgång att medarbetarna har med sig erfarenhet av branschen från andra länder,” förklarar Moa Lyon, HR Manager på Electroteam i Göteborg.


Moa Lyon, HR Manager på Electroteam i Göteborg

Moa Lyon har själv jobbat flera år i Spanien där hon lärde sig språket på sin arbetsplats inom bland annat restaurangbranschen. Moas spanska kollegor stöttade henne och chefen såg att Moa hade ledaregenskaper och lät henne ta mer plats på arbetsplatsen.

-”Det är klart att det skavde ibland”, berättar Moa. ”Med flera olika kulturer kunde det bli lite krockar men det var spännande och lärorikt, vi lärde oss mycket om varandra och om att samarbeta. Min erfarenhet från Spanien kunde jag ta med mig in i mitt arbete på Electroteambolagen, där vi har bestämt att etnisk bakgrund inte är intressant utan att vi utgår ifrån personliga egenskaper och talang.”

Anställningsprocessen – rätt person på rätt plats

Electroteambolagen har en anställningsprocess som fungerar bra men som de flesta områden finns det rum för utveckling. För att kunna kontrollera att kandidaten har rätt erfarenhet är en medarbetare med på anställningsintervjun som kan ställa kunskapsfrågor, som ihop med kontroll visar att kandidaten har rätt teoretisk kompetens dokumenterat. Det har gjort att Electroteam anställt några nysvenskar – några har fått sin utbildning i Sverige och några har tidigare jobbat i elbranschen i sina hemländer, och är nu på gång att ta sitt el-certifikat.

-”Det har fungerat mycket bra med de här killarna hos oss. Språket har absolut inte varit någon barriär men däremot en mindre utmaning stundtals. Jargongen är något man lär sig efter ett tag och kollegorna har alla hjälpts åt att stötta de nya kollegorna.” berättar Moa.

Vill öka samarbetet med Arbetsförmedlingen

På Electroteam efterlyser man mer samarbete med Arbetsförmedlingen. Moa berättar:

-”Vi tror till exempel att så kallad ’Speed Dating’ skulle kunna göra skillnad, snabba organiserade möten mellan Arbetsförmedlingen, arbetsgivare på orten och nyanlända med bakgrund inom el. Som nyanländ behöver man hjälp, det är en djungel att hitta rätt, vi har många regler i Sverige som de inte haft i sitt hemland. Som arbetsgivare behöver man också stöd, mindre firmor har inte möjlighet att leta och grotta in sig i alla olika nystartsjobb, instegsjobb och annat, man måste få hjälp med sådant av de som vet.” avslutar Moa.

På Midroc Electro ser man positivt på mångfald

Christer Bardh som har 20 år i elbranschen startade själv upp kontoret i Vetlanda för 1,5 år sedan, han har ensam anställt elva man till kontoret. Nio av dem är utbildade elektriker och resten är lärlingar, bland annat en duktig kille från Syrien.


Christer Bardh och Tamer Rida, Midroc Electro i Vetlanda

-”Alla lärlingarna är jätteduktiga. Tamer Rida från Syrien kom till Midroc Electro via Arbetsförmedlingens nystartsjobb, vilket innebär en visstidsanställning på upp till 2 år med 6 månaders anställning i taget. Tamer vill verkligen bli elektriker, han har utbildat sig i Sverige och gör sin lärlingstid hos oss.”

Vetlanda är inte större än att Christer Bardhs mamma, som är lärare, har undervisat Tamer i SFI, svenska för invandrare.

Christer fortsätter:

-”Det råder byggboom i Vetlanda, orten växer så det knakar. Nya skolor och bostäder är på väg upp. Trots att Vetlanda har eget el-teknisk linje och eleverna får jobb direkt efter utbildningen så räcker inte det.”
Även Christer tror att ett närmare samarbete med lokala Arbetsförmedlingen skulle kunna underlätta att anställa -  för hela branschen och alla nysvenskar med branscherfarenhet, som står på kö - och bara vill ha ett jobb och integrera sig i samhället.

Apropå mångfald – möt 23-åriga Stina på Provektor

På Provektor i Skövde jobbar Stina Jerenvik. Hon är en ung 23-årig elektriker som gått på ETG-gymnasiet i Mariestad. Förutom att jobba som elektriker hjälper hon ETG att marknadsföra yrket på Future Skills - en mässa där syftet är ungdomar får chansen att prata direkt med företag, branscher och utbildningsanordnare.


Stina Jerenvik, Provektor i Skövde

-”När jag skulle välja gymnasieprogram ville jag först bli lastbilschaufför! Jag bestämde mig dock för Omvårdnadsprogrammet eftersom flera mina kompisar hade valt det. På skolan fick vi gå en kurs i elteknik och det tyckte jag var mycket mer spännande. Jag hoppade av Omvårdnadsprogrammet och bytte till Elteknikprogrammet” berättar Stina skrattande.

Vad tyckte omgivningen om ditt nya val?

- ”Först tyckte mina polare att jag var lite knäpp men när sedan jag fick jobb direkt efter examen och trivs så bra här på Provektor, så är de nu lite avis. Mina kompisar har inte alls haft lika lätt att få jobb och jag tror det ser ut så i övriga Sverige också.”

- ”På Provektor är vi 6 tjejer som jobbar och vi trivs mycket bra. Det råder lite hierarki på byggena och man behöver hitta sin plats i gruppen. Som tjej bör du ta lite mer plats, den ges inte gratis, men när man väl är inne i gruppen tar alla hand om varandra.”

Vilka tips vill du ge unga tjejer som ska göra sitt gymnasieval?

-”Att det är spännande, lite utmanande och väldigt roligt att jobba i en mansdominerad bransch! Och att det finns massor av jobb – arbetsgivarna kommer till och med ut till skolorna och hugger tag i oss på utbildningen. Go for it!” avslutar Stina.

 

 
Dataskyddsförordningen GDPR för Larm & Säkerhet
Tillhandahåller ni ett inpasseringssystem till en fastighetsägare eller ett annat företag –  exempelvis bokningssystem för tvättstugor eller låsbrickor - då utgör ni troligen ett personuppgi...  Läs mer.
Från tanke till beslut - Installatörsföretagen föds
Vi hade försökt att bli en större organisation tidigare – vi ville bli en maktfaktor att räkna med. Men vi fick inte till det. Under de här åren funderade jag mycket på varför det inte funge...  Läs mer.
Förmånsbeskattning av trängselskatter efter nyår
Idag finns trängselskatter i Stockholm och Göteborg samt infrastrukturavgifter i Motala och Sundsvall. Tidigare har dessa skatter och avgifter ofta ingått i förmånen att ha förmånsbil, och v...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss