Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Nya larmregler är här

Nyheter
Brandskyddsföreningen har nu gett ut en ny utgåva av Regler för brandlarm, och ett nytt regelverk för utrymningslarm med talat meddelande. Båda gäller från första juli i år
Den ena nyheten är Regler för brandlarm, SBF 110:8., som behandlar allt som gäller för utrymningslarm i händelse av brand. Den börjar gälla den 1 juli 2017, med en övergångsperiod på tolv månader. 

Ytterligare en nyhet är det nya regelverket för utrymningslarm med talat meddelande, SBF 502:1.Även dessa regler gäller parallellt med de gamla under ett år. 

– Det är viktiga uppdateringar, säger Joakim Carlsson på Installatörsföretagen, och fortsätter:
 
– Jag uppmanar Installatörsföretagens medlemsföretag att ta till sig förändringarna, och kontakta oss om de har några frågor.

Installatörsföretagen deltar i flera arbetsgrupper för att kunna påverka och utforma nya larmregler. 
 
Vill du veta mer om din skyldighet som företagare att föra r...
Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation, GDPR), ersätter i vår personuppgiftslagen (PUL). Dataskyddsförordningen träder i kraft den 25 maj 2018 och innebär förändringar i ...  Läs mer.
Utbilda dig till handledare för Energibyggare i bygg- och in...
Skärpta krav på energieffektivitet vid byggnation och renovering medför att efterfrågan på bygg- och installationsföretag med kompetens inom energibyggande och förnybar energi kommer att öka...  Läs mer.
Kompetensbrist
19 av 20 företag i installationsbranschen upplever att det är svårt att rekrytera arbetskraft. Bristen på installatörer bidrar till minskat byggande. I en tidigare rapport har Installatörsfö...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss