Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Nya larmregler är här

Nyheter
Brandskyddsföreningen har nu gett ut en ny utgåva av Regler för brandlarm, och ett nytt regelverk för utrymningslarm med talat meddelande. Båda gäller från första juli i år
Den ena nyheten är Regler för brandlarm, SBF 110:8., som behandlar allt som gäller för utrymningslarm i händelse av brand. Den börjar gälla den 1 juli 2017, med en övergångsperiod på tolv månader. 

Ytterligare en nyhet är det nya regelverket för utrymningslarm med talat meddelande, SBF 502:1.Även dessa regler gäller parallellt med de gamla under ett år. 

– Det är viktiga uppdateringar, säger Joakim Carlsson på Installatörsföretagen, och fortsätter:
 
– Jag uppmanar Installatörsföretagens medlemsföretag att ta till sig förändringarna, och kontakta oss om de har några frågor.

Installatörsföretagen deltar i flera arbetsgrupper för att kunna påverka och utforma nya larmregler. 
 
Bilaga i Dagens Industri
Den 13 juni hade Installatörsföretagen en egen bilaga i Dagens Industri, som skickats ut till deras prenumeranter. Bilagan innehåller artiklar om ämnen som är viktiga för branschen och dess ...  Läs mer.
Nya regler för kablar
Den 1 juli 2017 måste kabeltillverkare ha anpassat sin verksamhet efter de nya gemensamma EU-reglerna för flamskyddade kablar som trädde ikraft den 1 juli 2016. Alla flamskyddade el-, signal...  Läs mer.
Möts om akut fråga
Så många som 1,8 miljoner svenskar funderar på att byta jobb, enligt TRR Trygghetsrådet. Men det är svårt att byta bana, särskilt om man önskar ett icke-akademiskt jobb senare i livet. För d...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
EIO Medlemsservice AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss