Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

De mötte Installatörsföretagen

Nyheter
Ämnet personalliggare är högaktuellt för Installatörsföretagens medlemmar just nu – de nya bestämmelserna har börjat gälla samtidigt som en del medlemsföretag inte ännu har hunnit sätta sig in i hur deras verksamhet påverkas av de nya bestämmelserna. Därför samlade nyligen Installatörsföretagen, för första gången som det gemensamma bolaget, flera av sina medlemsföretag inom elteknik och VVS för en informationsträff. 
Kravet på personalliggare gäller nu, och har gällt från och med den 1 januari 2016. Det är byggherren som ska skaffa utrustningen, men det är var och en som bedriver näringsverksamhet, alltså även VVS och elteknikföretag, som ska föra personalliggare. 

– Därför samlade vi våra medlemsföretag i den norra regionen nu, så att de kunde få svar på sina frågor. Och de fanns många frågor, säger Anders Gustin, företagsrådgivare på Installatörsföretagen. 

På plats tillsammans med Anders Gustin fanns även Installatörsföretagens företagsrådgivare Kent Sjödin och rådgivande assistent Gudrun Andersson. Exempel på frågor som besvarades var när medlemsföretagen kan bli delegerade att ta över byggherrens ansvar för att tillhandahålla den elektroniska personalliggaren, hur tekniken fungerar och hur man hanterar ramavtal.

Kent Andersson på serviceföretaget Feka Partner AB i Sollefteå var en av de över 40 deltagarna. Han ser positivt på Installatörsföretagen och är nöjd med informationsträffen.

– Personalliggare är inte ett lätt ämne, eftersom det är svårt att veta exakt hur det kommer bli med de nya bestämmelserna. Men vi fick tydlig information på rätt nivå, så det känns bra, säger han.

Anders Gustin är också nöjd. 

– Jag hoppas och tror att de som var med fick ett bra första intryck av Installatörsföretagen, säger han.

Installatörsföretagen passade även på att berätta om Guldpengen, Installatörsföretagens lönsamhetsprojekt som nu är öppet för både VVS- och elteknikföretag. 

– Vi tog emot 12 anmälningar direkt till det kommande seminariet, ”Lönsam produktion”, .och det kändes särskilt roligt att det var anmälningar från båda branscher säger Anders Gustin.

Läs mer om personalliggare här.
Läs mer om Guldpengen här
 

 
”Arbetskraften finns här idag – vi ska bara våga satsa på de...
Nio av tio installatörer tycker det är svårt eller mycket svårt att rekrytera ny personal. Regeringens mål med ökat bostadsbyggande, upprustning av miljonprogrammet och åtgärder för energief...  Läs mer.
Fredrik Karlsson ny chefredaktör för Elinstallatören
Här är en intervju med Fredrik Karlsson, nya chefredaktören för våra tidningar Elinstallatören och VVS-forum.  Läs mer.
Kollektivavtalet för Larm & Säkerhet klart
Installatörsföretagen samlar nu hela installationsbranschen med ett nytt kollektivavtal för sektorn Larm & säkerhet. Avtalet är anpassat efter en bransch som vuxit snabbt de senaste år...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss