Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Hen vann lamptävlingen

Nyheter
Det var inte bara på grund av att lampan var ganska ful. Det fanns också en gripande historia bakom tävlingsbidraget. Här möter ni Birgit Gripenvik – vinnare av EIOs lamptävling.
Tidigare i höst lanserade EIO en tävling där gamla lampor med bristande elsäkerhet efterfrågades. Bild skulle skickas in, och den som kunde visa upp den värsta lampan skulle vinna. 

Priset är att lampan kommer få ”specialbehandling” av teknikgurun Nisse Karlsson på Elbranschens utbildnings- och utvecklingscenter (EUU) och av Elrätta elektriker hos Svanströms El och VVS. De ska helt enkelt göra om lampan, göra den elsäker och se till att den har framtidens teknik – ”pimpa” lampan, helt enkelt. 

Birgit Gripenvik, 76, vann eftersom hennes bidrag var både fult och farligt. Nyligen skulle hon nämligen byta glödlampa i sin ”kära ägodel från 70-talet”. 

– Den nya ville inte lysa så jag böjde mig mot vägguttaget och tryckte till kontakten lite då jag trodde att jag slarvat med att sätta in den ordentligt. Döm om min förvåning när sladden började brinna alldeles vid kontakten. Jag slet ut den ur vägguttaget. Jag blev chockad, berättar hon. 

Någon dag senare läste hon om EIOs undersökning om lampor på Blocket och om tävlingen. Allt verkade falla på plats samtidigt.

– Självklart ville jag skicka in en bild på min lampa, säger Birgit Gripenvik. 

När hon får beskedet om vinsten blir hon lycklig.

– Så förvånad har jag aldrig blivit, jag har aldrig vunnit någonting. Jag är verkligen så glad! Nu fick jag lite extra julglädje, säger hon.

Ett stort grattis till Birgit Gripenvik från EIO, EUU, Elrätt och Svanströms El och VVS. 

Inom kort kommer du kunna läsa om och se den omgjorda lampan.

Juryns motivering:
En lampa som både är fasligt ful och totalt livsfarlig. Samtidigt besitter lampan en oförklarlig, förrädisk charm vilket kraftigt ökar behovet av en uppgradering. Tävlingsdeltagaren har dessutom, trots att hon varit utsatt för fara, visat en särskild passion för och kärlek till sin ägodel. Hennes starka önskan om att lampan även i framtiden ska få vara en del av hennes hem har fullkomligt övertygat juryn.

 
Dataskyddsförordningen GDPR för Larm & Säkerhet
Tillhandahåller ni ett inpasseringssystem till en fastighetsägare eller ett annat företag –  exempelvis bokningssystem för tvättstugor eller låsbrickor - då utgör ni troligen ett personuppgi...  Läs mer.
Från tanke till beslut - Installatörsföretagen föds
Vi hade försökt att bli en större organisation tidigare – vi ville bli en maktfaktor att räkna med. Men vi fick inte till det. Under de här åren funderade jag mycket på varför det inte funge...  Läs mer.
Förmånsbeskattning av trängselskatter efter nyår
Idag finns trängselskatter i Stockholm och Göteborg samt infrastrukturavgifter i Motala och Sundsvall. Tidigare har dessa skatter och avgifter ofta ingått i förmånen att ha förmånsbil, och v...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss