Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet?
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Hen vann lamptävlingen

Nyheter
Det var inte bara på grund av att lampan var ganska ful. Det fanns också en gripande historia bakom tävlingsbidraget. Här möter ni Birgit Gripenvik – vinnare av EIOs lamptävling.
Tidigare i höst lanserade EIO en tävling där gamla lampor med bristande elsäkerhet efterfrågades. Bild skulle skickas in, och den som kunde visa upp den värsta lampan skulle vinna. 

Priset är att lampan kommer få ”specialbehandling” av teknikgurun Nisse Karlsson på Elbranschens utbildnings- och utvecklingscenter (EUU) och av Elrätta elektriker hos Svanströms El och VVS. De ska helt enkelt göra om lampan, göra den elsäker och se till att den har framtidens teknik – ”pimpa” lampan, helt enkelt. 

Birgit Gripenvik, 76, vann eftersom hennes bidrag var både fult och farligt. Nyligen skulle hon nämligen byta glödlampa i sin ”kära ägodel från 70-talet”. 

– Den nya ville inte lysa så jag böjde mig mot vägguttaget och tryckte till kontakten lite då jag trodde att jag slarvat med att sätta in den ordentligt. Döm om min förvåning när sladden började brinna alldeles vid kontakten. Jag slet ut den ur vägguttaget. Jag blev chockad, berättar hon. 

Någon dag senare läste hon om EIOs undersökning om lampor på Blocket och om tävlingen. Allt verkade falla på plats samtidigt.

– Självklart ville jag skicka in en bild på min lampa, säger Birgit Gripenvik. 

När hon får beskedet om vinsten blir hon lycklig.

– Så förvånad har jag aldrig blivit, jag har aldrig vunnit någonting. Jag är verkligen så glad! Nu fick jag lite extra julglädje, säger hon.

Ett stort grattis till Birgit Gripenvik från EIO, EUU, Elrätt och Svanströms El och VVS. 

Inom kort kommer du kunna läsa om och se den omgjorda lampan.

Juryns motivering:
En lampa som både är fasligt ful och totalt livsfarlig. Samtidigt besitter lampan en oförklarlig, förrädisk charm vilket kraftigt ökar behovet av en uppgradering. Tävlingsdeltagaren har dessutom, trots att hon varit utsatt för fara, visat en särskild passion för och kärlek till sin ägodel. Hennes starka önskan om att lampan även i framtiden ska få vara en del av hennes hem har fullkomligt övertygat juryn.

 
Steg mot gemensam förening
Både föreningen EIO och föreningen VVS Företagen har röstat för förslaget att låta Installatörsföretagens styrelse förbereda sammangåendet till en gemensam förening – Installatörsföretagen. ...  Läs mer.
Alarmerande om yrkesprogram
Bara dagar efter att yrkes-SM 2016 avslutats kom Skolinspektionens rapport om situationen på gymnasieskolornas yrkesprogram. Det är bister läsning. Lärarbrist, skolk och kaosartade lektioner...  Läs mer.
Nytt: Inspiration till Elrätt
Nu lanserar Elrätt en ny utbildning, som heter Inspiration till Elrätt. Tanken är att deltagarna ska få både utbildning och inspiration. Både företag som redan är Elrätt och företag som inte...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
EIO Medlemsservice AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss