Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Nyheter > Nyheter
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Teknikindustrin avslutar svagt

Nyheter
Orderingången i teknikindustrin går trögt, enligt Teknikföretagens konjunkturbarometer för årets sista kvartal. Arbetsgivarorganisationens rapport, som släpptes idag, visar på en svag avslutning på 2015 – en avslutning som försvagas ytterligare av att betydligt färre företag än tidigare utnyttjar sin produktionskapacitet fullt ut.
– Konjunkturbarometern för fjärde kvartalet visar att efterfrågan för teknikindustrin sammantaget är fortsatt begränsad, säger Teknikföretagens chefekonom Anders Rune, och fortsätter:

– Orderingången dämpas och det är ytterst få företag som säger sig utnyttja produktionskapaciteten fullt ut. 

Läs hela artikeln här

 
Avtalen finns nu att ladda ner
Installationsavtalet, Tjänstemannaavtalet samt Lageravtalet för 2017-2020 finns att ladda ner som pdf:er. Tjänstemannaavtalet har distribuerats och beställning kan ske genom IN Förlag.  Läs mer.
Arbetsgivardeklaration införs på individnivå
I dag betalar arbetsgivare in skatteavdrag och arbetsgivaravgifter som en klumpsumma där ingen krona är kopplad till en specifik anställd. Detta ska nu ändras så att företag istället redovis...  Läs mer.
EIO och VVS Företagen blir Installatörsföretagen
Idag den 15 september fattade Elektriska Installatörsorganisationen EIO och VVS Företagen det historiska beslutet att bilda den gemensamma föreningen Installatörsföretagen. Nu skapas en en...  Läs mer.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss