Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Elsäkerhet
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Elsäkerhet

Elektricitet spelar en avgörande roll i vårt samhälle. Det mesta är beroende av elektricitet för att fungera, från tillgången till rent kranvatten och parkbelysning till avbrottsfri elförsörjning på våra sjukhus. Samtidigt som utbudet av elprodukter ökar blir det allt viktigare att skapa elsäkra miljöer såväl hemma som i skolan och på arbetet.

Tyvärr ser vi och våra medlemmar varje dag resultatet av felaktiga och ibland direkt livsfarliga elinstallationer. Här kan du läsa mer vårt arbete med elsäkerhet och få praktiska tips.
 
Menyn till vänster innehåller information om arbetet med den nya elsäkerhetslagen på Installatörsföretagen och EIO, den största reformen inom elsäkerhet i modern tid. Du kan också läsa mer om våra elsäkerhetsrapporter för att få en bild av elsäkerheten i Sverige.
 
Under ”praktiska tips” finns vad du som privatperson får, och inte får göra när det gäller el. Du hittar också information om bland annat jordfelsbrytare och åskskydd.


Är du osäker på om din elanläggning är elsäker? Se då till att få den kontrollerad och testad via EIO Eltest för boende eller EIO Elkontroll för lokaler.

      Har du frågor eller funderingar kontakta Fredrik Sjödin på fredrik.sjodin@installatorsforetagen.se
     


EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss