Logga in på våra medlems/konsultsidor
Glömt lösenordet? Skapa konto
Avtal 2017 > Nyheter/Debatt
sök på eio.se
Sök
Sajtkarta
Sajtkarta
 

Nyheter/Debatt

 
Avtal för tjänstemän i branschen klara
Idag tecknade Installatörsföretagen, genom Elektriska Installatörsorganisationen EIO och VVS Företagen, tillsammans med fyra andra arbetsgivarorganisationer ett treårigt kollektivavtal med samtliga tre tjänstemannaförbund Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen. Avtalen inn...  Läs mer.
Teknikinstallationsavtale VVS & Kyl är klart
Föreningen VVS Företagen, en del av Installatörsföretagen, och fackförbundet Byggnads har kommit överens om ett nytt Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl.  Läs mer.
Butiks- och Detaljhandelsavtal klart
EIO och VVS Företagen har träffat avtal med Handelsanställdas förbund om Butiks- och Detaljhandelsavtal, i nivå med märket. Avtalet, som är treårigt och inte uppsägningsbart, gäller för butiksanställda under perioden 1 april 2017-31 mars 2020.   Läs mer.
Förhandlingarna fortsätter vecka 19
Nu är vi på upploppet med alla kvarvarande avtalsförhandlingarna.  Läs mer.
Nytt Byggavtal klart mellan Sveriges Byggindustrier och Bygg...
Sveriges Byggindustrier och Byggnads har kommit överens om ett nytt Byggavtal som ligger inom ramen för industrins märke på 6,5 procent på tre år.  Läs mer.
Nytt installationsavtal klart
Elektriska Installatörsorganisationen EIO och Svenska Elektrikerförbundet har enats om ett nytt Installationsavtal för elteknikbranschen. Det nya kollektivavtalet, som träffades sent den 26 april, är treårigt och innebär kostnadsökningar på totalt 6,5 procent på tre år. Det ...  Läs mer.
Fastighets varslar om stridsåtgärder
Fastighetsanställdas förbund har i dag varslat Almega Fastighetsarbetsgivarna om strejk. Varslet omfattar sju företag och bryter ut den 8 maj om ingen lösning nås innan dess. Bakgrunden är oenighet om vad som ingår i märket. ”Det Fastighets nu gör är att de försöker överskri...  Läs mer.
Konflikten avblåst - Avtal på plats mellan HRF och Visita
Under tisdagskvällen slöt Visita och HRF avtal som berör 100 000 medarbetare inom besöksnäringen. Avtalet sträcker sig över tre år och ryms inom märket.  Läs mer.
Reseregler och kompetensförsörjning - läs om våra frågor i f...
Du som vill kan läsa mer om vilka frågor EIO och Installatörsföretagen driver för våra medlemmar i avtalsrörelsen och varför.    Läs mer.
Påskpaus i förhandlingarna
EIO har haft flera förhandlingsträffar denna vecka med SEF och med tjänstemannafacken. Förhandlingarna fortsätter direkt efter påskhelgen.  Läs mer.
1 2 3


Här kan du se filmen som förklarar det så kallade märket på 45 sekunder.Omvärldsbevakning

Arbetsmarknadsnytt
Märket på plats: 6,5 procent på tre år
Svenskt Näringsliv
Märket satt i avtalsrörelsen
Arbetsmarknadsnytt
Splittrad syn på märkets innehåll

Länkar

Arbetsmarknadsnytt
Nyheter, reflektioner och fakta om allt från lönebildning, kollektivavtal till arbetsmarknadslagstiftning och internationell konkurrenskraft.
EIO logga
Elektriska Installatörsorganisationen EIO
Installatörsföretagen Service i Sverige AB
Copyright © 1906-2013 | Om webbplatsen
Ringvägen 100
Box 17154
104 62 Stockholm
Tel. 08-762 76 00
Fax. 08-669 86 80
info@eio.se
Kontakta oss